Over ons

Ons verhaal

Na een twee jaar Banketbakker beroepsopleiding aan het "Centre de formation d'apprentis de la chambre des métiers et de l'artisanat d'Indre et Loire", mijn leergierigheid heeft me naar Belgïe geleid, om chocoladebewerking te studeren, wat heel snel een hartstocht geworden is.

  • 1995: Aankomst in Belgïe, Chocoladebewerker bedrijfsopleiding aan INFOBO, en stage bei de chocolaterie "Jamart".
  • 1997: Chocoladebewerker bedrijfsopleiding aan INFOBO en stage bei de chocolaterie "Jamart".
  • 1999: Eerste stappen als chocoladebewerker bei de chocolaterie "Mary".
  • 2006: Aanstelling als productieleider.
  • 2011: Tegelijkertijd mijn verantwoordelijke functie word ik opleider aan het EFP (vroeger INFOBO).
  • 2012: Deelnemer aan en winnaar van de wedstrijd van de Beste Ambacht Chocolatier van Belgïe.
  • 2013: Ik beslis mijn eigen merk te zetten bij het overnemen van de vroegere chocolaterie l’Aztèque, met u mijn hartstocht door mijn creaties te delen, en u nieuwe chocolade smaken te bieten.

Ploeg

  • Zaakvoerder/Chef chocolatier: Jérôme Grimonpon
  • Verkoopster: Tania
  • ...